вирішити задачу Чи встигне електровоз пройти 700км за 9 год, якщо перші 3 год він буде йти зі швидкістю 82 км / год, наступні 3 год-зі швидкістю 65км / год, а

вирішити задачу Чи встигне електровоз пройти 700км за 9 год, якщо перші 3 год він буде йти зі швидкістю 82 км / год, наступні 3 год-зі швидкістю 65км / год, а

  • Чи не успееет.
    за перші 3 години він пройде 82кмч * 3ч = 246км
    за другі 3 години він пройде 65кмч * 3ч = 195км
    за треті 3 години він пройде 78 * 3 = 234км
    всього за 9 годин він пройде: 246 + 195 + 234 = 675км
    нам потрібно 700км, тому не встигне

  • Необхідно знайти яку відстань пройдт електровоз на кожному з проміжків времяни, всього їх три.

    Формула знаходження шляху = s = t * v (спут = час помножити на швидкість)

    1) 3 * 82 = 246 км

    2) 3 * 65 = 195 км

    3) 3 * 78 = 234 км

    Тепер потрібно скласти весь пройдений шлях і порівняти з тим путм, що дано в умові.

    246 + 195 + 234 = 675 км

    675км> 700км

    Відповідь: Так, може.

    Сподіваюся доступно)