квиток на екскурсію коштує 200 руб учням надають знижку 25% скільки потрібно рубей заплатити за екскурсію групі їх 3-х дорослих і 15-ти

квиток на екскурсію коштує 200 руб учням надають знижку 25% скільки потрібно рубей заплатити за екскурсію групі їх 3-х дорослих і 15-ти

  • Знижка учням 25%, а це 200 * 0.25 = 50руб - знижка

    200-50 = 150руб - стільки коштує квиток для учнів

    200 * 3 = 600руб - стільки потрібно заплатити дорослим

    15 * 150 = 2250руб - стільки потрібно заплатити учням

    2250 + 600 = 2850руб - стільки потрібно заплатити всього за 3-х дорослих і 15-ти учнів

  • 200р - 100%

    Х грн.-75%

    200 * 75/100 = 150 (ціна квитка для учня)

    200 * 3 + 150 * 15 = 600 + 2250 = 2850 руб.

    Відповідь: Потрібно заплатити 2850 руб.